Salată de ţîri

6 ţîri, 4 linguri de oţet, 3 linguri de ulei, 6 legături de mărar, 1 legătură ceapă verde.
Se coc ţîrii pe maşină şi se bat cît sînt calzi pe fundul de lemn, cu pilugul de la piuliţă. Se curătă de pieliţă şi de oase şi se scarmănă în fîşii subţiri de tot. Se opăresc cu oţet (dacă este prea acru oţetul se îndoieşte cu apă) şi se amestecă cu foi de mărar alese si spălate, şi cu cozi de ceapă verde tăiată mărunt. Înainte de a servi se adaugă uleiul.

reţetă găsită intr-o carte de bucate din 1900 toamna.. si va rog sa apeciati macar faptu` ca am scris exact ca in carte si in loc sa imi ia 2 minute ca deobicei mi`a luat 10 min:|:))

daca aveti nevoie de traducere asta e:))) si sper sa nu faceti pe voi…:)

Later edit:

Legenda
1. ţîri – pesti bre… de`ia din balta nu de`ia care isi pandesc fetele la sosea…
2. maşină – aragaz
3. pilugul de la piuliţă – pilug – pisalog…chisoi(pentru ca el chiseaza pe taraneste)… pisticu` de la mojar bre… daca stiti chimie… aia e:)))
4. a scărmăna – a fila…a taia…
5. a îndoi oţetul – a amesteca cu apa…

Advertisements
Published in: on 3 April, 2009 at 15:18  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://thewildchild.wordpress.com/2009/04/03/salata-de-tiri/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: